BESTUURS MEDEDELINGEN

Even voorstellen,

Als nieuwe voorzitter van de vereniging voor Dorpsbelangen van de RAS dorpen wil ik me graag voorstellen aan de inwoners van onze RAS dorpen Roderesch, Alteveer en Steenbergen.

Mijn naam is Harri Vedder en ben geboren op 07-02-1956 te Hoogezand-Sappemeer.

Harri Vedder

Opgegroeid in de provincie Groningen en na mijn opleiding in de werktuigbouwkunde werkzaam geweest in Nederland en Finland en Amerika in leiding gevende functie en veelal bedrijven opgericht of reorganisaties en integraties doorgevoerd.

bij o.a. Wartsila Diesel b.v., Aquamaster Benelux b.v., Kamewa Benelux b.v., Kamewa USA,  Rolls Royce Marine. Als directeur en gecombineerd hoofd verkoop.

Sinds  het jaar 2000 als zelfstandig makelaar in de offshore, voornamelijk Mexico, Amerika en Europa.

Ook ben ik  actief  in de biomassa-producenten markt in Latijns Amerika en Europa.

Wij zijn vanuit Drachten verhuisd naar het mooie Alteveer in augustus 2017 waar we nu met veel plezier wonen.

Monica Bruggenweerth benaderde mij een aantal maanden geleden nadat ik 2 maal een vergadering van dorpsbelangen als gast had bijgewoond.

Mijn interesse was gewekt omdat ik een groep gemotiveerde en hard werkende mensen aantrof die allen hun bijdrage leveren aan een nog betere leefomgeving in de RAS dorpen.

Ik ben enthousiast over mijn functie als voorzitter en zie er naar uit zoveel mogelijk mensen te leren kennen en er voor hun te kunnen zijn.

Communicatie staat bij mij op nummer 1 en dat is denk ik zo voor een ieder. Zonder communicatie stopt alles. Wij streven ernaar om regelmatig verslag te doen van onze activiteiten en de voortgang daarvan.

Enkele van onze huidige activiteiten:

  • Snelheid beperkende maatregelen hoofdstraat Roderesch (RASVisie).
  • Extra parkeerplaatsen bij het Rashuys (RASVisie).
  • Whatsapp buurtapp voor Alteveer (RASVisie).
  • Opslag locatie vinden voor: feesttent, biertafels, sta tafels etc.
  • Opvolging schouw lijst.
  • Verkeer remmende maatregelen Kaatsweg in overleg met aanwonenden.
  • Verspreiding snelheidstikkers voor op containers in het RASgebied.
  • Uitvoeren werkzaamheden in het kader van NL doet in het RAS gebied.

Ik heb reeds een aantal medewerkers van de gemeente Noordenveld mogen ontmoeten en ben zeer positief verrast over de bijzonder prettige en praktische manier van samen denken en samen werken.

Wij mogen trots zijn op onze gemeente.

Samen sta je sterk en samen kunnen we onze mooie dorpen en leefomgeving bewaken.

Het bestuur van Dorpsbelangen RASdorpen ziet U op onderstaande foto.

Van rechts naar links:

Wiebe Kruijer, Willem Niessink, Tom Stienstra, Mieneke Ram, Jaap Bleker en

Harri Vedder

Bestuursleden RAS 2018

                                                                                  Foto locatie: Hunebed Steenbergen

In de volgende nieuwsbrieven zal steeds  één  bestuurslid zich voorstellen en U informeren wat zij of hij binnen onze vereniging doet.

Niet politiek gedreven maar er willen zijn voor de inwoners. Omdat onze vereniging nu 236 leden (adressen) telt, kunnen wij meer voor U betekenen. Voor de gemeente Noordenveld willen we en zijn we een toegevoegde waarde geworden.

Alle bewoners van de RAS dorpen hebben de RAS Visie ontvangen. Een prachtig boek wat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners van de RAS dorpen.

De RAS visie zal groeien met uw hulp en is hopelijk een voorbeeld voor andere verenigingen en dorpen. Een mooi naslagwerk voor de huidige bewoners en zeker ook voor de nieuwe bewoners. Wij zullen hierop binnenkort terugkomen.

Ik wil Monica langs deze weg danken voor het ongelofelijk vele werk, inzet en enthousiasme wat ze heeft gerealiseerd vanaf 2013 in onze vereniging en wens haar veel plezier en succes met haar activiteiten in en met het Rashuys.

Met vriendelijke groet,

Harri Vedder

Mob. 06 5316 5542